آخـــر الـــمـــشـــاركــــات

تحضيـر فيزياء الصف الثاني ثانوي مطور- الفصل الدراسي الأول بقلم امل المستقبل :: حمّـل فلاشات منهج ثاني المطور - موقع العبيكان [ رابط واحد مباشر] بقلم شموس المجد :: الحقيبة الشاملة لمدير/ة المدرسة -1435 / 1436 هـ بقلم زهرة الجنوب :: طلب توزيع توحيد وفقه ف1 1436 للصف أول متوسط بقلم النون :: تحضير لغتي بالمسرد للصف الاول الفصل الدراسي الاول بقلم الفهد9 :: الحقيبه التدريبيه لمناهج الاجتماعيات بقلم حكيم نت :: كتاب الطالب رياضيات للصف الخامس الابتدائي الفصل الدراسي الاول بقلم حكيم نت :: بوربوينت (( أغلى وطن )) عن اليوم الوطني 84 عام 1436هـ بقلم زهرة الجنوب :: كتب التربية الفنية (المناهج المطورة) تجدونها هنا(متجدد).. بقلم سـنين :: التوحيد والفقه للصف الثاني الابتدائي الفصلين ( بنات ) بقلم أبـو عبدالله :: عـروض ( بوربوينت) لمادة الـعـلوم ـ مطور ـ للصف الثاني الابتدائي. بقلم محمد690 :: كنوز الحقائب والدورات والورش التعليمية.... وغير ذلك كثير بقلم هتون الغيم :: كتاب المعلم - حاسب بقلم ام عبد المجيد :: كتاب الطالب لمادة الاحياء للصف الثاني ثانوي مطور الفصل الاول بقلم حكيم نت :: خطوات تدريس نصي الاستماع والقراءة بطريقة مبسطة ومنظمة لغتي ثالث ابتدائي الفصل الأول “ بقلم حكيم نت ::

الاخوة اعضاء مملكة المعلم .. وضع شرط الرد عند تحميل اي ملف ليس لازعاجكم ولكن من اجل احداث التفاعل والنشاط والتشجيع بين الاعضاء لما لمسناه من ركود في الفترة السابقة وقد يلغى هذا الشرط في اي وقت  

النتائج 1 إلى 4 من 4
  1. #1
    عضو نشيط
    تاريخ التسجيل
    01 / 06 / 2009
    المشاركات
    432
    معدل تقييم المستوى
    55

    افتراضي طريقة عمل عجينة الميل فاى بالصور

    بسم الله الرحمن الرحيم

    طريقة عمل عجينة الميل فاى بالصور
    حبيباتي جبتلكم النهاردة طريقة سهلة بس مش سريعة لعمل عجينة الميل في وعملت منها شوية حاجات ان شاء الله تعجبكوايلا نبتدي

    أولا : المقادير

    نص كيلو دقيق-نص ملعقة صغيرة ملح-مياه حسب الحاجة(او حوالي 200 جم) -عصير ليمونة




    ثانـــــــيا: الطريـــــــــقة

    تخلطي المقادير وتعجنيها كويس حتى تتكون لديك عجينة لا تلتصق باليد تفرديها شوية وتتركيها مغطاة حوالي نص ساعة

    [عزيزي الزائر / العضو لا يمكنك مشاهدة الرابط قبل الرد اضغط هنا للتسجيل ]



    بعد كدة ترشي عليها دقيق وتفرديها بالنشابة بحيث سمكها يكون حوالي نص سم او 1 سم بالكتير وتنظيفيها من الدقيق كويس وتضعي الزبدة(500 جم)في منتصف العجينة


    [عزيزي الزائر / العضو لا يمكنك مشاهدة الرابط قبل الرد اضغط هنا للتسجيل ]



    [عزيزي الزائر / العضو لا يمكنك مشاهدة الرابط قبل الرد اضغط هنا للتسجيل ]


    وبعدين تطبقي العجينة ع الزبدة وتفرديها حتى تلتصق بها الزبدة وتنظفيها من الدقيق كويس وتطبقيها تاني وتنظفيها وتضغطيها وتترك في الثلاجة


    [عزيزي الزائر / العضو لا يمكنك مشاهدة الرابط قبل الرد اضغط هنا للتسجيل ]







    وتكرري الموضوع ده اربع مرات بين المرة والتانية ربع ساعة (بصراحة ايديه اتكسرت)

    وده شكلها النهائي

    [عزيزي الزائر / العضو لا يمكنك مشاهدة الرابط قبل الرد اضغط هنا للتسجيل ]



    انا بقى عملت منها ايييييييييييييييييه


    1) كيش لورين (دي فطيرة فرنسية)

    بتاخدي قطعة من العجين -نص كوب لبن (حوالي 150 جم) -ملح - بيضتين - جبن رومي مبشور - فلفل اسود - جوزة الطيب - لحمة مفرومة ومعصجة(تتبيل اقل من العادي)

    [عزيزي الزائر / العضو لا يمكنك مشاهدة الرابط قبل الرد اضغط هنا للتسجيل ]



    [عزيزي الزائر / العضو لا يمكنك مشاهدة الرابط قبل الرد اضغط هنا للتسجيل ]



    نضرب (البيض - الفلفل - الملح - اللبن - جوزة الطيب المطحونة) وتفردي العجينة في القالب وتضعي اللحمة والجبن الرومي وبعدين تسقي الصينية بخليط البيض وتدخل الفرن لحد ماتستوي معاكي حوالي نص ساعة او اكتر شوية


    [عزيزي الزائر / العضو لا يمكنك مشاهدة الرابط قبل الرد اضغط هنا للتسجيل ]



    [عزيزي الزائر / العضو لا يمكنك مشاهدة الرابط قبل الرد اضغط هنا للتسجيل ]



    [عزيزي الزائر / العضو لا يمكنك مشاهدة الرابط قبل الرد اضغط هنا للتسجيل ]


    وده شكلها بعد ماطلعت من الفرن


    [عزيزي الزائر / العضو لا يمكنك مشاهدة الرابط قبل الرد اضغط هنا للتسجيل ]



    عملت منها كمان شكل النظارة قطعة من العجينة وتفرديها وتقصيها بحيث تبقى مستطيل

    [عزيزي الزائر / العضو لا يمكنك مشاهدة الرابط قبل الرد اضغط هنا للتسجيل ]



    وبعدين تدهنيها بيض وترشي عليها جبن رومي مبشور وتطبقيها من الناحيتين لتتقابلا


    [عزيزي الزائر / العضو لا يمكنك مشاهدة الرابط قبل الرد اضغط هنا للتسجيل ]



    [عزيزي الزائر / العضو لا يمكنك مشاهدة الرابط قبل الرد اضغط هنا للتسجيل ]


    وتقطعيها بالشكل ده


    [عزيزي الزائر / العضو لا يمكنك مشاهدة الرابط قبل الرد اضغط هنا للتسجيل ]


    وتسيبيها في الثلاجة شوية وبعدين تدهنيها بيض و تدخليها الفرن وده شكلها بعد الخبز



    [عزيزي الزائر / العضو لا يمكنك مشاهدة الرابط قبل الرد اضغط هنا للتسجيل ]


    وعملت كمان ايه

    ساليزون محشي بالجبن الرومي واللانشون انت ممكن تحشيه زي ماتحبي برده تفردي العجين وتقطيعيها دواير صغيرة زي كدة


    [عزيزي الزائر / العضو لا يمكنك مشاهدة الرابط قبل الرد اضغط هنا للتسجيل ]


    وتحشيها وتقفليها زي القطايف بالشوكة تبقى كدة


    [عزيزي الزائر / العضو لا يمكنك مشاهدة الرابط قبل الرد اضغط هنا للتسجيل ]


    وتدخليها الثلاجة شوية وبعدين تدهنيها بيض و تضعيها في الفرن فتطلع كدة


    [عزيزي الزائر / العضو لا يمكنك مشاهدة الرابط قبل الرد اضغط هنا للتسجيل ]



    عملت كمان ميني بيتزا بنفس طريقة البيتزا العادية بالظبط وده شكلها قبل ماتدخل الفرن


    [عزيزي الزائر / العضو لا يمكنك مشاهدة الرابط قبل الرد اضغط هنا للتسجيل ]



    وده شكلها بعد ماتطلع بس بتقطعي العجينة سميكة شوية يعني 1|2 سم









    وممكن تعملي شكل الحلزون وترشيه سكر او ساليزون صوابع بتفردي العجينة في الصاج وتقطعيها شرايح بطول الصاج يعني حوالي عرض 2 سم في طول 8 سم وتدهنيها بيض وترشيها جبن مبشور وتخليها الفرن او الكورنيه بتفردي العجينة وتقطعيها شرائح عريضة وتلفيها على شكل قرطاس وتدهنيها من جوة بيض وتدخل الفرن وتحشيها حسب الرغبة ممكن تعمليها بسكوتة ايس كريم





    اتمنى انها تعجبكو انا هاعمل بالعجينة ام على كمان لكن بعد ما اسوى العجينة لوحدها فى الفرن بدل ما نشتريها جاهزة

    وغالية على الفاضى


    'vdrm ulg u[dkm hgldg thn fhgw,v


  2. - صفحة جديدة 1

  3. #2

  4. #3

  5. #4
    عضو ممـلكـة الـمعـلـم
    تاريخ التسجيل
    24 / 11 / 2008
    المشاركات
    60
    معدل تقييم المستوى
    44

    افتراضي رد: طريقة عمل عجينة الميل فاى بالصور

    السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
    شـكــ وبارك الله فيك ـــرا لك ... لك مني أجمل تحية .

    من مواضيع حلا123 :


    معلومات الموضوع

    الأعضاء الذين يشاهدون هذا الموضوع

    الذين يشاهدون الموضوع الآن: 1 (0 من الأعضاء و 1 زائر)

    المواضيع المتشابهه

    1. طريقة عجينة الصلصال للأطفال و الصمغ !!
      بواسطة هالوجينة في المنتدى ركن رياض الاطفال
      مشاركات: 5
      آخر مشاركة: 19 / 08 / 2011, 23 : 12 AM
    2. طريقة عمل عجينة السراميك بلمنزل مع بعض الابدعات البسيطة
      بواسطة أطياف أطياف في المنتدى ركن المواضيع القديمة والمكرره
      مشاركات: 1
      آخر مشاركة: 03 / 05 / 2011, 11 : 12 AM
    3. طريقة عمل عجينة المكرونة في البيت...بالصووووووووووور
      بواسطة تاجى حجابى في المنتدى اطايب مملكة المعلم
      مشاركات: 4
      آخر مشاركة: 28 / 03 / 2011, 18 : 05 PM
    4. عجينة المطبق روعة بالصور ، طريقة عمل المطبق المالح باللحم
      بواسطة أم اللولو في المنتدى اطايب مملكة المعلم
      مشاركات: 2
      آخر مشاركة: 11 / 12 / 2010, 58 : 08 PM
    5. طريقة عمل عجينة السيراميك.. واستخدامها في عمل فنون جميلة
      بواسطة سـنين في المنتدى ركن التربية الفنية
      مشاركات: 10
      آخر مشاركة: 07 / 04 / 2010, 41 : 12 AM

    المفضلات

    المفضلات

    ضوابط المشاركة

    • لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
    • لا تستطيع الرد على المواضيع
    • لا تستطيع إرفاق ملفات
    • لا تستطيع تعديل مشاركاتك
    •  
    تابعونا عبر تويتر
    RSS RSS 2.0 XML MAP HTML


    Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1