آخـــر الـــمـــشـــاركــــات

عرض بوربوينت كتاب الطالب للوحدة الثالثة (أجسامنا و صحتها) لمادة لغتي للصف الخامس ف1 بقلم زهرة الجنوب :: ورشة عمل (ادارة الغضب)للمعلم رااااااااااائعة بقلم (أميرة الورد) :: دليل المعلم لمادة علم الأرض ( الجيولوجيا ) للصف الثاني ثانوي - الفصل الأول بقلم حكيم نت :: النموذج المعتمد للخطة التشغيلية لعام 1435 1436هـ بقلم زهرة الجنوب :: █▓▒░ :: أوراق عمل دين خامس وسادس لقياس جميع مهارات ف1 ( توحيد ـ فقه ـ حديث ـ تجويد ) ::▒▓█ بقلم حكيم نت :: كتاب الطالب لغتي الجميلة للصف الرابع الابتدائي الفصل الدراسي الاول بقلم حكيم نت :: اوضاع وتمارين للتربية البدنية موضحة بالرسم 24 ملف بقلم حكيم نت :: أوراق عمل الوظيفة النحوية والأسلوب والصنف اللغوي -لغتي-الصف الخامس الفصل الأول بقلم حكيم نت :: طلب لوسمحتوا بقلم زمردتي :: اسئلة العملي مادة الاحياء الصــــــــــــــف ثالث ثانوي بقلم امل المستقبل :: بحث عن مشكلة الغياب و التسرب من المدرسة أسبابه وطرق علاجه بقلم امل المستقبل :: كتاب النشاط توحيد للصف الرابع الابتدائي الفصل الدراسي الاول بقلم حكيم نت :: برنامج رائع لتحليل نتائج اختبارات الطلبة بقلم توفيق الضمور :: اختبار اجتماعيات نهائي نظام المقررات بنااات بقلم ترافيان :: شرح الدروس بواسطة الرسوم المتحركة بقلم صدى الضاد ::
النتائج 1 إلى 4 من 4
  1. #1
    عضو نشيط
    تاريخ التسجيل
    01 / 06 / 2009
    المشاركات
    432
    معدل تقييم المستوى
    51

    افتراضي طريقة عمل عجينة الميل فاى بالصور

    بسم الله الرحمن الرحيم

    طريقة عمل عجينة الميل فاى بالصور
    حبيباتي جبتلكم النهاردة طريقة سهلة بس مش سريعة لعمل عجينة الميل في وعملت منها شوية حاجات ان شاء الله تعجبكوايلا نبتدي

    أولا : المقادير

    نص كيلو دقيق-نص ملعقة صغيرة ملح-مياه حسب الحاجة(او حوالي 200 جم) -عصير ليمونة




    ثانـــــــيا: الطريـــــــــقة

    تخلطي المقادير وتعجنيها كويس حتى تتكون لديك عجينة لا تلتصق باليد تفرديها شوية وتتركيها مغطاة حوالي نص ساعة

    [عزيزي الزائر / العضو لا يمكنك مشاهدة الرابط قبل الرد اضغط هنا للتسجيل ]



    بعد كدة ترشي عليها دقيق وتفرديها بالنشابة بحيث سمكها يكون حوالي نص سم او 1 سم بالكتير وتنظيفيها من الدقيق كويس وتضعي الزبدة(500 جم)في منتصف العجينة


    [عزيزي الزائر / العضو لا يمكنك مشاهدة الرابط قبل الرد اضغط هنا للتسجيل ]



    [عزيزي الزائر / العضو لا يمكنك مشاهدة الرابط قبل الرد اضغط هنا للتسجيل ]


    وبعدين تطبقي العجينة ع الزبدة وتفرديها حتى تلتصق بها الزبدة وتنظفيها من الدقيق كويس وتطبقيها تاني وتنظفيها وتضغطيها وتترك في الثلاجة


    [عزيزي الزائر / العضو لا يمكنك مشاهدة الرابط قبل الرد اضغط هنا للتسجيل ]







    وتكرري الموضوع ده اربع مرات بين المرة والتانية ربع ساعة (بصراحة ايديه اتكسرت)

    وده شكلها النهائي

    [عزيزي الزائر / العضو لا يمكنك مشاهدة الرابط قبل الرد اضغط هنا للتسجيل ]



    انا بقى عملت منها ايييييييييييييييييه


    1) كيش لورين (دي فطيرة فرنسية)

    بتاخدي قطعة من العجين -نص كوب لبن (حوالي 150 جم) -ملح - بيضتين - جبن رومي مبشور - فلفل اسود - جوزة الطيب - لحمة مفرومة ومعصجة(تتبيل اقل من العادي)

    [عزيزي الزائر / العضو لا يمكنك مشاهدة الرابط قبل الرد اضغط هنا للتسجيل ]



    [عزيزي الزائر / العضو لا يمكنك مشاهدة الرابط قبل الرد اضغط هنا للتسجيل ]



    نضرب (البيض - الفلفل - الملح - اللبن - جوزة الطيب المطحونة) وتفردي العجينة في القالب وتضعي اللحمة والجبن الرومي وبعدين تسقي الصينية بخليط البيض وتدخل الفرن لحد ماتستوي معاكي حوالي نص ساعة او اكتر شوية


    [عزيزي الزائر / العضو لا يمكنك مشاهدة الرابط قبل الرد اضغط هنا للتسجيل ]



    [عزيزي الزائر / العضو لا يمكنك مشاهدة الرابط قبل الرد اضغط هنا للتسجيل ]



    [عزيزي الزائر / العضو لا يمكنك مشاهدة الرابط قبل الرد اضغط هنا للتسجيل ]




    وده شكلها بعد ماطلعت من الفرن


    [عزيزي الزائر / العضو لا يمكنك مشاهدة الرابط قبل الرد اضغط هنا للتسجيل ]



    عملت منها كمان شكل النظارة قطعة من العجينة وتفرديها وتقصيها بحيث تبقى مستطيل

    [عزيزي الزائر / العضو لا يمكنك مشاهدة الرابط قبل الرد اضغط هنا للتسجيل ]



    وبعدين تدهنيها بيض وترشي عليها جبن رومي مبشور وتطبقيها من الناحيتين لتتقابلا


    [عزيزي الزائر / العضو لا يمكنك مشاهدة الرابط قبل الرد اضغط هنا للتسجيل ]



    [عزيزي الزائر / العضو لا يمكنك مشاهدة الرابط قبل الرد اضغط هنا للتسجيل ]


    وتقطعيها بالشكل ده


    [عزيزي الزائر / العضو لا يمكنك مشاهدة الرابط قبل الرد اضغط هنا للتسجيل ]


    وتسيبيها في الثلاجة شوية وبعدين تدهنيها بيض و تدخليها الفرن وده شكلها بعد الخبز



    [عزيزي الزائر / العضو لا يمكنك مشاهدة الرابط قبل الرد اضغط هنا للتسجيل ]


    وعملت كمان ايه

    ساليزون محشي بالجبن الرومي واللانشون انت ممكن تحشيه زي ماتحبي برده تفردي العجين وتقطيعيها دواير صغيرة زي كدة


    [عزيزي الزائر / العضو لا يمكنك مشاهدة الرابط قبل الرد اضغط هنا للتسجيل ]


    وتحشيها وتقفليها زي القطايف بالشوكة تبقى كدة


    [عزيزي الزائر / العضو لا يمكنك مشاهدة الرابط قبل الرد اضغط هنا للتسجيل ]


    وتدخليها الثلاجة شوية وبعدين تدهنيها بيض و تضعيها في الفرن فتطلع كدة


    [عزيزي الزائر / العضو لا يمكنك مشاهدة الرابط قبل الرد اضغط هنا للتسجيل ]



    عملت كمان ميني بيتزا بنفس طريقة البيتزا العادية بالظبط وده شكلها قبل ماتدخل الفرن


    [عزيزي الزائر / العضو لا يمكنك مشاهدة الرابط قبل الرد اضغط هنا للتسجيل ]



    وده شكلها بعد ماتطلع بس بتقطعي العجينة سميكة شوية يعني 1|2 سم









    وممكن تعملي شكل الحلزون وترشيه سكر او ساليزون صوابع بتفردي العجينة في الصاج وتقطعيها شرايح بطول الصاج يعني حوالي عرض 2 سم في طول 8 سم وتدهنيها بيض وترشيها جبن مبشور وتخليها الفرن او الكورنيه بتفردي العجينة وتقطعيها شرائح عريضة وتلفيها على شكل قرطاس وتدهنيها من جوة بيض وتدخل الفرن وتحشيها حسب الرغبة ممكن تعمليها بسكوتة ايس كريم



    اتمنى انها تعجبكو انا هاعمل بالعجينة ام على كمان لكن بعد ما اسوى العجينة لوحدها فى الفرن بدل ما نشتريها جاهزة

    وغالية على الفاضى


    'vdrm ulg u[dkm hgldg thn fhgw,v


  2. - صفحة جديدة 1

  3. #2

  4. #3

  5. #4
    عضو ممـلكـة الـمعـلـم
    تاريخ التسجيل
    24 / 11 / 2008
    المشاركات
    60
    معدل تقييم المستوى
    39

    افتراضي رد: طريقة عمل عجينة الميل فاى بالصور

    السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
    شـكــ وبارك الله فيك ـــرا لك ... لك مني أجمل تحية .

    من مواضيع حلا123 :


    معلومات الموضوع

    الأعضاء الذين يشاهدون هذا الموضوع

    الذين يشاهدون الموضوع الآن: 1 (0 من الأعضاء و 1 زائر)

    المواضيع المتشابهه

    1. طريقة عمل خبز التورتيلا بالصور
      بواسطة نور في المنتدى اطايب مملكة المعلم
      مشاركات: 7
      آخر مشاركة: 25 / 06 / 2010, 20 : 04 AM
    2. طريقة عمل الجاتوة بالصور
      بواسطة تاجى حجابى في المنتدى اطايب مملكة المعلم
      مشاركات: 7
      آخر مشاركة: 13 / 04 / 2010, 25 : 08 PM
    3. طريقة عمل عجينة السيراميك.. واستخدامها في عمل فنون جميلة
      بواسطة سـنين في المنتدى ركن التربية الفنية
      مشاركات: 10
      آخر مشاركة: 07 / 04 / 2010, 41 : 01 AM
    4. مقلقل اللحم بالصور
      بواسطة ذليلة الرحمن في المنتدى اطايب مملكة المعلم
      مشاركات: 14
      آخر مشاركة: 30 / 01 / 2010, 54 : 01 PM
    5. أكثر من 100 طريقة تحمسك لقيام الليل
      بواسطة اميرة الإحساس في المنتدى ركن التوعية الدينية
      مشاركات: 8
      آخر مشاركة: 26 / 01 / 2009, 10 : 05 AM

    المفضلات

    المفضلات

    ضوابط المشاركة

    • لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
    • لا تستطيع الرد على المواضيع
    • لا تستطيع إرفاق ملفات
    • لا تستطيع تعديل مشاركاتك
    •  
    تابعونا عبر تويتر
    RSS RSS 2.0 XML MAP HTML


    Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1